fredag 1 juli 2011

KD –> Normalfamiljen är född

 

Socialdemokraternas fokusering på barnfattigdom och Barnkonventionen börjar nu ge resultat hos Alliansen. Man börja fatta galoppen och vill försöka hänga på. Denna gång är det Kristdemokraterna som tar in barnen i retoriken.

I sitt tal i Umeå på KD:s riksting sa Göran Hägglund att KD ska svara för en normalisering av familjepolitiken i Sverige. I Aktuellt förklarar Göran Hägglund vad en normal familjepolitik är: “En politik som anpassar sig till människor.” En upptäckt som kanske förtjänar Nobelpriset? Åtminstone inom Alliasen!

Samtidigt sätter Alf Svensson ner foten och menar att man ska stå fast vid tidigare värderingar och säger i DN

När riksdagen 2003 fattade beslut om att tillåta homoadoptioner röstade Kristdemokraterna nej. I ett svar till en rikstingsmotion skriver partistyrelsen att den vill ”se över partiets politik på området”.

Fel, tycker Alf Svensson.

– Jag tycker att man ska hålla fast vid det ställningstagande som man har. Det är inte säkert att alla ny­modigheter som presenteras just i vår generation är de bästa.

När sedan dessutom Lennart Sacrédeus, Mora, i Aktuellt säger att KD bejakar värdekonservativa, socialkonservativa värderingar förstår man att Hägglund nog inte får någon nominering till Nobelpriset i år heller!

På något sätt spelar det nog ingen roll vem som vinner maktkampen inom KD. Fortsätter man så här är nog Kristdemokraternas saga i Riksdagen all i och med nästa val!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.