onsdag 29 juni 2011

Att hålla sig undan (eller var är Sandin?)

 

Michael Sandin (M) är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Staffanstorps kommun. Är det någon som sett honom den senaste tiden?

Idag är det dags igen att ”inte synas”. Stackars Henrik Lethin (M), ordförande i Staffanstorpshus, får åter står i fronten när det gäller att ignorera folkviljan i kommunen. Som ett mantra upprepas devisen att en folkomröstning inte ska/kan hindra den utförsäljning av allmännyttan i kommunen. Stackars Lethin är den som hela tiden får vara de impopulära beslutens budbärare när det egentligen är chefen Sandin som borde stå först när det blåser. Men icke!

På samma sätt som Fredrik Reinfeldt håller sig borta från Trollhättan och SAAB så tillämpar Sandin “inte synas”-principen när det gäller dålig press. Men så fort en positiva nyhet ska presenteras så finns dom där – både Reinfeldt och Sandin.

Några exempel i Sandins fall:

Sommarjobb lovas till alla niondeklassare 
Överskott spiller över på byar 
Uppåkra blir stort vetenskapscentrum

Nä, låt oss hålla de impopulära besluten/ställningstagandena i minnet. Det är bland annat dessa som ska se till att nästa val ska gälla inte bara de sockrade löftena som kommer som ett brev på posten 2014, utan också det som varit mindre bra under mandatperioden. Och låt oss själva föregå med gott exempel i både med- och motvind. Låt oss själva vara där folk finns, där orättvisorna märks och hörs. För då tvingas vi att lyssna och agera. Handlingskraft och resoluthet frodas när man vet, vill och kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.