tisdag 5 juli 2011

Moderaterna stjäl folkrörelsen också

Moderaterna har framgångsrikt profiterat på klassiska socialdemokratiska frågor och uttryck. Det “Nya arbetarpartiet” har genom skickliga manövrar och strategier erövrat många av de sympatier och röster som har varit reserverade för socialdemokratin. Till sin hjälp han man haft ett oerhört passivt agerande från oss.

Nu är de på väg igen! Vi är många som genom åren efterlyst ett ökat fokus på folkrörelsearbetet. Visst har partiet sagt sig värna om gräsrötterna men det har definitivt inte synts i den praktiska vardagen!

I Almedalen i går presenterade Moderaterna sin nya strategi, man ska bli framtidens folkrörelse! Pressekreteraren Sofia Arkelsten ledde ett seminarium där folkrörelsetanken presenterades med hjälp av inbjudna föreläsare. Låt oss tycka att vad vi vill om det, men det måste tas på allvar. Moderaterna har ju genom smarta manövrar lyckas sno åt sig våra hjärtefrågor och arbetssätt tidigare.

Därför måste vi verkligen omsätta våra ambitioner att nå ut till medborgarna med våra frågor. Partiarbetet måste återupprättas i landets alla kommuner och måste ha som mål att få folk intresserade och involverade i sin egen nu- och framtid. De klassiska ideologiska grunderna ska vara basen, men den MÅSTE paketeras till begripliga och lättidentifierade bilder i nutiden.
Våra klassiska socialdemokratiska agitatörers engagemang ska kommas ihåg och deras engagemang ska inspirera oss. Men retoriken från gårdagen vinner inga röster idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.