måndag 20 juni 2011

Vägra köpa Appleprodukter!

 

Ipod, Iphone, Ipad och IMac är några hypade Appleprodukter som är trendriktiga idag. Ungdomar, affärsfolk, förtroendevalda politiker och andra vallfärdar till affärerna och Apple store för köpa dessa statusprylar och tillhörande appar.

Att det (oftast) är prylar av hög kvalitet står utom allt tvivel. Men det som är oerhört oroväckande är den storebrorsmentalitet som företaget Apple tillämpar. Apple ger sig ut för att vara moralens riddare och kapitalets försvarare.

När Ipaden kom och tidningarna skulle börja publicera sina alster måste innehållet godkännas av Apple. Minsta obscenitet eller provocerande foto godkändes inte och media fick inte rätt att publicera på Ipaden.

Ska ett företag eller individ få sälja sina appar i Apple Store ska Apple ha 30 % i provision.

Och så det som dyker upp idag. Nu ska Apple kunna stänga av Iphonens kamera och/eller inspelningsfunktion vid konserter, på bio eller om man kommer för nära en “hemlig” byggnad! Men hallå – vad är detta?

Förvisso är det upp till varje individ att bestämma om man vill köpa deras produkter, men vi kan väl inte stillatigande acceptera att offentliga aktörer supportar ett företag som vill bestämma de demokratiska rättigheterna och spelreglerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.